Bambus, bærekraftig fiber?

Farge: Havets Dyp

BAMBUS, BÆREKRAFTIG FIBER?

Naturlig bambus dyrkes I Kina. Det snakkes mye om hvorvidt bambus er en bærekraftig fiber. Den ér miljøvennlig og den vokser fort, men selve prosessen er nødvendigvis ikke like miljøvennlig. Prosessen for å lage det meste av bambusen man finner i klær og garn, er såkalt «viskosebambus», og det kreves mye kjemisk bearbeiding for å lage viskosen. For å si det enkelt: det du putter inn er ikke det som kommer ut.

Vår leverandør har valgt å gå bort fra den type bambus og har valgt å bruke rå bambus isteden. Rå bambus er litt «hardere» enn bearbeidet bambus, men når det blir blandet sammen med en annen fiber er det ikke merkbart, og det blir et flott og mykt garn. Vi har valgt å ta inn deres nydelige garnbase med 65% sw merino, 20% naturlig bambus og 15% silke som har 400m på 100g, som vi bruker til et av våre håndfargede garn.

Mvh Marthe

Skriv en kommentar
 

Stempelkort

Vi setter stor pris på kundene våre. For å vise vår takknemlighet har vi laget et stempelkort for å gi litt tilbake til dere som er så viktige for oss.

Det fungerer som følger:

Ved et kjøp på 200,- eller mer, uavhengig av hva du kjøper, så får du et stempel.

På det 8. stempelet, får du 15% på et garnkjøp.

Minner også på at vi har studentrabatt for alle flotte kreative studenter. Dere får 10% hos oss ved fremvisning av studentbevis.

Ønsker alle en fin uke med mye kreativ glede J

Skriv en kommentar
 

Studentrabatt

STUDENTRABATT

Vi synes det er så flott at så mange unge har begynt å strikke, og at det har blitt så populært å lage sine egne klær.

Som student kan det være en utfordring å kjøpe garn for å lage det man ønsker. Det ønsker vi å hjelpe studenter med, derfor har vi studentrabatt hos oss. Vi gir alle studenter som viser studentbevis 10% rabatt på garn hos oss. Så håper vi det kan være til glede for mange.

Skriv en kommentar
 

DET ER VIKTIG MED DRØMMER

Vi er to som er lidenskapelig opptatt av strikking og garn og kreativitet. Vi ønsker hele tiden å lære noe nytt og går ikke lei. Vi elsker å prøve nye teknikker og oppskrifter for å utvide vår horisont. Vi elsker også å prøve nye garn og farger. Dette førte til at vi hadde lyst til å prøve å farge vårt eget garn. Det var ment å skulle være i veldig liten skala, stå på messer og sånt og se om vi fikk solgt noe. Dette var gøy, så vi bestemte oss for å fortsette med dette. Så utrolig gøy å leke med farger og ulike baser. Det ble litt trangt etterhvert å stå hjemme på kjøkkenet og farge, så hva med å finne en plass å farge garn? Hva med en plass å selge garn? JA det ville vi begge to med en gang tanken ble sagt høyt. Vi tror det er plass til en garnbutikk til i Trondheim. Vi ønsker å være et tilskudd til midtbyen og for strikkeglade (og hekleglade) mennesker. Vi ønsker å tilby garn og oppskrifter som ikke er tilgjengelig i Trondheim. Vi ønsker å tilby en plass hvor du kan ta deg en kaffe eller te mens du leter etter oppskrifter og lurer på hvilket garn du skal kjøpe med deg hjem. Vi ønsker å tilby en plass til de som vil lene seg litt tilbake å strikke noen omganger med venner og andre garnglade mennesker. Vi ønsker fellesskap og vi ønsker å tilby hjelp så alle kan utvikle seg og lære nye ting.

Vi har planer om å arrangere kurs, foredrag, strikkekafe og annet hvis det er noe dere ønsker mer av. Kanskje er det flere som etterhvert først tenker strikking og deretter kake når det er snakk om brioche, kanskje er det flere som ønsker å lære seg gamle, kanskje litt glemte teknikker som kontstrikk (entrelac), eller hva med latvisk flette, også kalt tvebånd?

Vi vil gjerne se og høre på kundene våre. Dere er det viktigste for vår butikk. Send oss gjerne en melding eller skriv en kommentar med dine ønsker om hva du vil finne i butikken vår, hva du vil se og hva du vil lære. Vi gleder oss til å møte dere og snakke med dere alle sammen. Vi kommer med en dato straks, men adressen er Dronningens gate 28 i Trondheim sentrum.

Dine M. Og O.

Skriv en kommentar
 

Åpning av nettbutikken

Nå er vi endelig i gang og det føles helt uvirkelig.

Helt uvirkelig på en god måte. Vi har jobbet intenst for å få dette til og gleder oss helt innmari til fortsettelsen. Er det lov å kalle det et garneventyr? Det føles slik for oss, vårt lille eventyr.

Synes du det var litt lite varer i butikken? Stemmer det, men fortvil ikke, det kommer mer. Vi liker å spre godene utover så man har noe å glede seg til hele tiden. Litt hverdagsglede og inspirasjon trenger vi alle sammen.

Håper dere finner noe dere liker både der humla surrer og blomstene ligger.

Og… for å nevne det, er det tomt for den fargen du ønsker, eller den kvaliteten du ønsker? Da er det bare å sende oss en melding, så kan det være vi får farget opp, eller får sydd en pose til deg innen rimelig tid.

 Tusen takk til alle for støtten <3

Skriv en kommentar
 

Oxana

Hei,
Takk for at du besøker nettbutikken vår! 

Jeg liker å få besøk. Spesielt hvis gjestene mine er kreative, åpne for noe nytt og vil få nye venner. Snakker jeg om deg? 🙂 I så fall ta en kopp te, sett deg godt til rette og føl deg som hjemme.Jeg heter Oxana. Jeg ble født og vokste opp i Volgograd i Russland, men flyttet til Norge i desember 2005. Siden den tida har jeg trivdes kjempegodt i mitt lille Trondheim. Jeg har mange forskjellige interesser. Jeg strikker for store og små, hekler og til og med driver mitt eget Bamsemakeri 🙂 Jeg vil gjerne dele min kreative verdenen med deg, fordi ved å skape skjønnhet, ved å se på skjønnhet – blir du selv skjønn og harmonisk!

Skriv en kommentar
 

Marthe

Hei,

Jeg heter Marthe, født og oppvokst i flotte Trondheim.
Jeg elsker å være kreativ og skape ting.
Jeg elsker spesielt garn og strikking. Jeg strikker for å slappe av, for å få energi, for å få sjelero, for å få utløp for mine ideer og skapertrang. Det har blitt en del av min identitet og livsstil.
Jeg lager også strikkemønster under navnet Søt Chili Design.

Skriv en kommentar
 

Vi er i gang!

Vi er i gang.. hvem kunne tro at vi er så modige!

I februar 2020 startet vi dette eventyret med å farge vårt eget garn. Vi bruker baser i luksuskvalitet produsert i Shetland, og leker oss med fargenyanser.

Håper at du finner noe etter din smak!

Skriv en kommentar
Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.