GEPARD PURA LANA

Dette er et deilig garn med en blanding av merinoull og alpakka, med ullen som gir ekstra volum og alpakkaen som gir mykhet og ekstra varme. En genser strikket i Pura Lana vil holde seg godt i årevis. Garnet egner seg godt til gensere, jakker, luer, votter og sjal. Den er veldig god alene eller for eksempel sammen med Cashmere lace eller Silk mohair. Genseren på bildet er Sweaterno11 av My Favourite Things Knitwear, strikket av Tina Sørevik.

50% alpaca / 50% merinoull. Eco-tex standard
50g = 115m
Pinne: 4mm
Strikkefasthet: 19-21m/10cm

Skriv en kommentar
 

NUPPER NOEN MER ENN ANDRE?

Det kan ofte føles som at nupper kommer uansett hva du gjør.

Ifølge Grimstad Klepp er det en myte at enkelte personer «alltid» nupper.

Noen opplever oftere at plagg nupper, men det skyldes da gjerne en kombinasjon av at de gjør en viss bevegelse ofte og at plagget gjerne ikke er av den beste kvaliteten.


Hvordan kommer nuppene?

Nupper dannes av kortere, løse fibre. Disse henger seg lett opp og danner en nuppe.

En annen grunn for nupping er en gjentakende bevegelse.
For eksempel vil folk som kjører mye bil, ofte få nupper der bilbeltet har vært. Og personer som jobber ved en butikkdisk vil gjerne få nupper på magepartiet.

Statisk elektrisitetkan også øke sjansen for nupping. Statisk elektrisitet oppstår når noe organisk gnis mot noe ikke-organisk. For eksempel når et naturmateriale gnisser mot et syntetisk stoff.

Tørre, syntetiske materialer er mer statiske enn våtere, naturlige materialer – for eksempel bomull eller ull – som trekker til seg mer fuktighet.

Ofte vil syntetiske materialerog plagg laget av en blanding av naturlige og syntetiske stoffer nuppe lettere.

Dagens plagg skal gjerne være myke og bløte. Og da er det ofte materialer med tynne, svakere fibre som benyttes – og risikoen for nupping er større.

Ikke alle plagg laget i materialmiks eller som er myke og bløte, nupper. Men risikoen er større.

Hvordan blir du kvitt dem?

Er garnet av det «nuppete» slaget, er det vanskelig å gjøre noe med det. Men du kan fjerne nuppene med en nuppefjerner.

I tillegg kan det være greit å være obs på at gnissing øker risikoen for nupper, man får ofte nupper på steder som under armene eller på skulderen der man har vesken.

Noen forholdregler for å unngå nupper kan være å unngå garn som ser ut som de består av korte, svake fibre. Lange fibre er sterkere og nupper mindre. Disse ser ofte mer glansfulle ut. Velg gjerne også garn i rene baser.


Kilde: tekstilekspert Ingun Grimstad Klepp, forskningsleder ved Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO)

Skriv en kommentar
 

Ren LYKKE!

Ren LYKKE!

«Named after the Norwegian word for happiness, LYKKE Crafts combine high quality materials and thoughtful design to produce beautiful, durable, happy-making knitting needles.»

LYKKE strikkepinner er laget av sterk bjørk, og er veldig glatte og lette. Det gjør at håndleddene ikke får så stor belastning som de for eksempel ville gjort med tyngre pinner. Den glatte overflaten gjør at de er enkle og behagelige å strikke med. Rent subjektivt kan jeg si at det er de beste pinnene jeg har 😉

Både metriske og amerikanske størrelser er gravert inn i pinnen.

Lykke strikkepinnesett er en samling av de mest brukte pinnestørrelsene i et nydelig og praktisk etui. Disse etuiene er av høy kvalitet og laget slik at du også kan få plass til ditt mest brukte strikketilbehør. Pinnene er fra størrelse 3,5 – 12mm. Du kan lett bytte ut vaiere ved å bruke en liten nøkkel. Disse gjør det enkelt å bytte vaier, og særlig når du skal dele strikkearbeidet i flere deler. Det hører også med 8 stoppere i settet, det vil si at du kan når som helst skru av pinnene til annet bruk, og skru på en stopper, slik at maskene holder seg på vaieren.

Lykke strikkepinnesett er den fineste gaven du kan gi til en strikker. Her får du enkelt med deg alle strikkepinnene når du skal på tur eller ferie. Dessuten kan også settet suppleres med flere pinner og utstyr, om det er ønskelig.

LYKKE utskiftbare sett, lange: disse er beregnet til 60cm og lenger – og kommer i 12 størrelser fra 3,5mm til 12mm. Legg merke til at det følger med 3,75mm og 6,5mm – dog ikke 7mm (i LYKKE Grove, kommer størrelsene fra 3,25mm til 10mm)

Du får også med 5 vaiere, 2 skjøter slik at du for eksempel kan koble sammen 2stk 80cm vaiere å få en 160cm – du får 4 nøkler som brukes til å stramme når du skrur på tuppene og 8 stoppere.

LYKKE utskiftbare sett, korte: disse er beregnet til 40cm. Hvis du fester en pinne beregnet til 60cm og lengre på en 40cm vaier så vil du ikke klare å strikke med de – for tuppene vil gå i hverandre. Vaieren er ikke lang nok. Derfor trenger man egne kortere tupper til 40cm.

I dette settet får du 9 par, fra 3,25mm til 6,5mm og du får med 4 vaiere som gir pinner som er 40, 50 og 60cm. Du får også i dette sette med 2 skjøter, 4 nøkler og 8 stoppere.

Skriv en kommentar
 

Kabelspunnet garn lages ved at det blåses fiber (gjerne merinoull og babyalpakka) inn i en strømpe laget av for eksempel nylon eller bomull.

Denne spesielle prosessen gjør at garnet blir sterkt, men samtidig utrolig mykt og eksklusivt. Det gir et fyldig og lett garn som rekker dobbelt så langt som et tradisjonelt spunnet garn. Du vil da bruke kun halvparten så mye garn som ved garn med tilsvarende løpelengde ville brukt.

Du får et eventyrlig lett, luftig og mykt garn som er veldig strikkevennlig for både nybegynnere og de mer drevne.

Kabelspunnet garn anbefales til både baby- og barnestrikk, men også for deilige plagg til voksne, hvor det gjerne også blandes med mohair. Eksempelvis Holiday Slipover og Sunday Sweater av Petite Knit, er strikket i denne flotte kombinasjonen.

God strikk 🙂

Skriv en kommentar
 

Farge: Havets Dyp

BAMBUS, BÆREKRAFTIG FIBER?

Naturlig bambus dyrkes I Kina. Det snakkes mye om hvorvidt bambus er en bærekraftig fiber. Den ér miljøvennlig og den vokser fort, men selve prosessen er nødvendigvis ikke like miljøvennlig. Prosessen for å lage det meste av bambusen man finner i klær og garn, er såkalt «viskosebambus», og det kreves mye kjemisk bearbeiding for å lage viskosen. For å si det enkelt: det du putter inn er ikke det som kommer ut.

Vår leverandør har valgt å gå bort fra den type bambus og har valgt å bruke rå bambus isteden. Rå bambus er litt «hardere» enn bearbeidet bambus, men når det blir blandet sammen med en annen fiber er det ikke merkbart, og det blir et flott og mykt garn. Vi har valgt å ta inn deres nydelige garnbase med 65% sw merino, 20% naturlig bambus og 15% silke som har 400m på 100g, som vi bruker til et av våre håndfargede garn.

Mvh Marthe

Skriv en kommentar
 

Stempelkort

Vi setter stor pris på kundene våre. For å vise vår takknemlighet har vi laget et stempelkort for å gi litt tilbake til dere som er så viktige for oss.

Det fungerer som følger:

Ved et kjøp på 200,- eller mer, uavhengig av hva du kjøper, så får du et stempel.

På det 8. stempelet, får du 15% på et garnkjøp.

Minner også på at vi har studentrabatt for alle flotte kreative studenter. Dere får 10% hos oss ved fremvisning av studentbevis.

Ønsker alle en fin uke med mye kreativ glede J

Skriv en kommentar
 

Studentrabatt

STUDENTRABATT

Vi synes det er så flott at så mange unge har begynt å strikke, og at det har blitt så populært å lage sine egne klær.

Som student kan det være en utfordring å kjøpe garn for å lage det man ønsker. Det ønsker vi å hjelpe studenter med, derfor har vi studentrabatt hos oss. Vi gir alle studenter som viser studentbevis 10% rabatt på garn hos oss. Så håper vi det kan være til glede for mange.

Skriv en kommentar
 

DET ER VIKTIG MED DRØMMER

Vi er to som er lidenskapelig opptatt av strikking og garn og kreativitet. Vi ønsker hele tiden å lære noe nytt og går ikke lei. Vi elsker å prøve nye teknikker og oppskrifter for å utvide vår horisont. Vi elsker også å prøve nye garn og farger. Dette førte til at vi hadde lyst til å prøve å farge vårt eget garn. Det var ment å skulle være i veldig liten skala, stå på messer og sånt og se om vi fikk solgt noe. Dette var gøy, så vi bestemte oss for å fortsette med dette. Så utrolig gøy å leke med farger og ulike baser. Det ble litt trangt etterhvert å stå hjemme på kjøkkenet og farge, så hva med å finne en plass å farge garn? Hva med en plass å selge garn? JA det ville vi begge to med en gang tanken ble sagt høyt. Vi tror det er plass til en garnbutikk til i Trondheim. Vi ønsker å være et tilskudd til midtbyen og for strikkeglade (og hekleglade) mennesker. Vi ønsker å tilby garn og oppskrifter som ikke er tilgjengelig i Trondheim. Vi ønsker å tilby en plass hvor du kan ta deg en kaffe eller te mens du leter etter oppskrifter og lurer på hvilket garn du skal kjøpe med deg hjem. Vi ønsker å tilby en plass til de som vil lene seg litt tilbake å strikke noen omganger med venner og andre garnglade mennesker. Vi ønsker fellesskap og vi ønsker å tilby hjelp så alle kan utvikle seg og lære nye ting.

Vi har planer om å arrangere kurs, foredrag, strikkekafe og annet hvis det er noe dere ønsker mer av. Kanskje er det flere som etterhvert først tenker strikking og deretter kake når det er snakk om brioche, kanskje er det flere som ønsker å lære seg gamle, kanskje litt glemte teknikker som kontstrikk (entrelac), eller hva med latvisk flette, også kalt tvebånd?

Vi vil gjerne se og høre på kundene våre. Dere er det viktigste for vår butikk. Send oss gjerne en melding eller skriv en kommentar med dine ønsker om hva du vil finne i butikken vår, hva du vil se og hva du vil lære. Vi gleder oss til å møte dere og snakke med dere alle sammen. Vi kommer med en dato straks, men adressen er Dronningens gate 28 i Trondheim sentrum.

Dine M. Og O.

Skriv en kommentar
 

Åpning av nettbutikken

Nå er vi endelig i gang og det føles helt uvirkelig.

Helt uvirkelig på en god måte. Vi har jobbet intenst for å få dette til og gleder oss helt innmari til fortsettelsen. Er det lov å kalle det et garneventyr? Det føles slik for oss, vårt lille eventyr.

Synes du det var litt lite varer i butikken? Stemmer det, men fortvil ikke, det kommer mer. Vi liker å spre godene utover så man har noe å glede seg til hele tiden. Litt hverdagsglede og inspirasjon trenger vi alle sammen.

Håper dere finner noe dere liker både der humla surrer og blomstene ligger.

Og… for å nevne det, er det tomt for den fargen du ønsker, eller den kvaliteten du ønsker? Da er det bare å sende oss en melding, så kan det være vi får farget opp, eller får sydd en pose til deg innen rimelig tid.

 Tusen takk til alle for støtten <3

Skriv en kommentar
Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.