SOKKER TIL BROR  – STRIKK TIL UKRAINAS FORSVARERE

Oksana kom til Norge fra Ukraina for flere år siden, men havnet hos oss på UniQ da vi hadde en av våre faste strikkemøter til ukrainske flyktninger. Oksanas bror heter Andriy Bulba, han forsvarer Ukraina i disse dager. Kontakten med han er ustabil, men veldig kjær og ventet. 

I løpet av sin siste prat fortalte fortalte Andriy at han gruer seg til kulden til vinteren. Han husket hvor kaldt det var da krigen begynte, og hvor mye han og laget hans fryste blant annet på føttene. Det gav Oksana en ide om å starte en aksjon her i fredelige Norge, hvor vi som kan strikke kan sende litt varme til forsvarere i Ukraina.

Vi på UniQ likte ideen veldig godt og tilbudte oss å fasilitere aksjonen. Vi kaller den «SOKKER TIL BROR  – STRIKK TIL UKRAINAS FORSVARERE».

I denne aksjonen samler vi herresokker som Oksana skal bringe til broren sin Andriy og laget hans i oktober.

Vi samler tynne ullsokker (strikket på pinne 2,5 mm) og litt tykkere sokker (strikket på pinne 3,5 mm) i herrestørrelser. Vi har også laget en oppskrift for denne aksjonen som du kan få med deg gratis. Denne oppskriften er laget i lynfart, og er skrevet på både norsk og ukrainsk. 

Vårt mål er å samle minst 20 tynne sokker og 20 tykkere sokker til Andriys lag.

Det er hyggelig om du vil skrive noen oppmuntrende ord til ukrainske forsvarere og legge det inn i den ferdige sokken din. Du kan skrive på norsk, vi blir behjelpelige med å oversette alt til ukrainsk før levering.

Du kan levere sokkene til oss på UniQ i Trondheim eller sender dem i post til

UniQ Garn AS

Dronningens gate 28

7011 Trondheim

Vi blir glade om du forteller dine strikkeglade venner om denne aksjonen.

Tag gjerne bildene dine bilder med #uniqgarn og #strikktilbroraksjon , slik at vi kan dele dem videre med våre følgere og inspirere enda flere til å strikke sokker til et godt formål.

Håper at sammen klarer vi å sende litt varme til Ukraina, og at sokkene våre skal varme både utvendig og innvendig. Omtanke og ull er det minste vi kan bidra med nå.

_____________

Oppdaterer…
  • Du har ingen produkter i handlekurven.